Schermafbeelding 2018-06-06 om 10.31.11.png
shutterstock_352370528.jpg
PA_SEO_299_Earth_Star_Chakra-624x245.jpg
savanna.jpeg
Schermafbeelding 2018-06-17 om 16.28.52.png
shutterstock_355565348.jpg
lg.jpg
shutterstock_397463170.jpg
Schermafbeelding 2018-06-06 om 10.31.11.png

Specials


Leuk! Weer eens wat anders. Regelmatig organiseren we leuke wisselende yoga workshops en specials: nieuwe uitdagingen en leuke extra's.

SCROLL DOWN

Specials


Leuk! Weer eens wat anders. Regelmatig organiseren we leuke wisselende yoga workshops en specials: nieuwe uitdagingen en leuke extra's.

Specials van deze maand:

Ook leuk! Aerial Yoga met je eigen groep Teambuilding, studentenuitje of vrijgezellenfeestje... Dat vraagt om een leuke groepsactiviteit! Samen hangen, schommelen en relaxen in de doeken.
Lees meer →

shutterstock_352370528.jpg

Ashtanga Yoga


Ashtanga Yoga


 

Ashtanga yoga

Vanaf zaterdag 27 oktober, 12.00 - 13.15 uur (6 weken)
Gastdocent: Iris Holtmeulen

Ashtanga yoga is een zeer actieve en dynamische yogavorm waarbij de ademhaling de leidraad vormt bij een vaste opeenvolging van houdingen. Ashtanga Yoga maakt gebruik van vaststaande series van opeenvolgende oefeningen. Het einde van elke oefening vormt het begin voor de volgende oefening, het loopt dynamisch in elkaar over.

Wanneer? Vanaf zaterdag 27 oktober 12.15 - 13.15 uur

Kosten: geen extra kosten voor leden, €15 niet leden

 

Over Iris (gastdocent Ashtanga Yoga)

Iris

Helaas heb ik al vanaf jonge leeftijd te maken gekregen met rugklachten. Hiervoor heb ik veel therapieën gevolgd, welke hielpen voor korte duur. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij  yoga, een constructieve manier om van de rugklachten af te blijven. Toch bleef de vraag rijzen waarom de rugklachten mij telkens overkwamen en wat deze klachten mij probeerde te vertellen. Ik wilde dan ook nog meer op zoek naar de verbinding tussen lichaam en geest en antwoorden op deze vragen vinden.

Dit is de reden dat ik de 200 RYT Ashtanga opleiding ben gaan volgen. Hoewel het geven van les niet de intentie was ging ik dit wel steeds leuker vinden. Hoe mooi is het om hetgeen ik ervaar over te brengen aan andere en mensen te begeleiding op hun yoga pad en reis op zoek naar antwoorden. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik inmiddels met heel veel plezier mijn eigen lessen mag geven bij het centrum.

Yoga biedt mij nu niet alleen een sterk en gezond lichaam, maar ook de mogelijkheid om te luisteren naar mijn lichaam en hierin rust en ruimte te vinden. Hiervoor heb je niets meer nodig dan je ademhaling en het kan je zoveel moois brengen. Dit wil ik iedereen laten ervaren. 

PA_SEO_299_Earth_Star_Chakra-624x245.jpg

Chakra Yoga


Chakra Yoga


Chakra Yoga

Vanaf vrijdag 2 november 20.00 uur (7 weken)
Gastdocent: Jerry Linnemeijer

In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s.
Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

In de Chakra Yogalessen van Jerry wordt elke week een andere chakra uitgelicht en oefeningen daarmee gedaan:

  • Vrijdag 2 november: Muladhara (wortelchakra)

  • Vrijdag 9 november: Svadhisthana (heiligbeenchakra)

  • Vrijdag 16 november: Manipura ( zonnevlechtchakra )

  • Vrijdag 23 november: Anahata (hartchakra)

  • Vrijdag 7 december: Vishudda (keelchakra)

  • Vrijdag 14 december: Adna (voorhoofdchakra)

  • Vrijdag 21 december: Sahasrara (kruinchakra)

Kan je niet elke les meedoen? Geen probleem. Maar houd wel rekening met de maximum aantal deelnemers.

Kosten: niet leden €15 per les, Leden: geen extra kosten

 

Over Jerry

 
Jerry-700x700.jpg

Mijn yogareis begon ooit met Geri Halliwell van de Spice Girls. Zij had een yoga DVD gemaakt, die ik als groot fan, natuurlijk heb gekocht. In het begin deed ik telkens alleen de zonnegroeten mee, maar al snel deed ik steeds meer. Dit was mijn eerste kennismaking met de magie van yoga en bij een yoga retreat in Portugal werd ik echt gegrepen door die magie. Terug in Nederland schreef ik me in bij een studio en was daar al snel meer dan drie keer per week te vinden.

In de tussentijd waren er veel vreselijke dingen in mijn leven gebeurd en merkte ik hoe yoga me hierin hielp. Voor mij was de logische volgende stap om de verdieping op te zoeken en zelf les te gaan geven. Ik wilde de magie, maar ook wat ik zelf aan yoga heb, doorgeven aan anderen. De docentenopleiding bleek voor mij weer een hele nieuwe reis te zijn, waarin ik mezelf volledig opnieuw heb leren kennen. 

Een zelfde magische reis vind je ook bij Alice In Wonderland. In het boek volgt Alice een wit konijn dat haar de weg laat zien naar Wonderland. Ik geloof heel erg dat je als leraar, net als het witte konijn, je leerlingen de weg moet laten zien naar Wonderland. Dit is voor iedereen anders. De een zoekt wat beweging, de ander ontspanning, weer een ander wil even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en zo kan het nog veel meer zijn. In mijn lessen bied ik van alles aan en je kunt er uit halen wat je er zelf uit wilt halen.

Eenmaal in Wonderland aangekomen leer je, net als Alice, van alles dat je dan weer toe zou kunnen passen in het dagelijkse leven, als je wilt. Maar wat Wonderland ook is voor jou, het begint allemaal met het volgen van het witte konijn. 

Daarbij heb ik de opleiding Sportmassage (NGS) gevolgd. Daarnaast laat ik me regelmatig bijscholen door cursussen te volgen voor energiewerk, healing, intuïtieve ontwikkeling, voeding, massagetechnieken en alles wat een nuttige aanvulling is op mijn werk.

Ik kampte zelf met chronische rugklachten waarvan werd gezegd dat ik er maar mee moest leren leven en ik geen fysiek beroep kon gaan uitoefenen. Elke dag helse pijn en moeite met bewegen. Mijn eerste lesweekend Shiatsu was heel zwaar, veel Do-In en fysiek bezig zijn en veel oefenen. Maar ik had daarna helemaal geen pijn meer en kon veel beter bewegen. Zo begon ik me te verdiepen in mijn eigen pijn, die helemaal net alleen fysiek bleek te zijn. Door te studeren, door te zetten, veel vallen en veel opstaan, heel nieuwsgierig en eigenwijs zijn ben ik helemaal van de rugpijn afgekomen. En van nog veel meer ongemakken, mijn bewustzijn vergrootte en ik ontdekte dat ik tot veel meer in staat was dan ik altijd dacht, of me was voorgehouden. Zo werd ik door inspirerende leraren verder geholpen en ben ik zelf ook gaan lesgeven en blijf ik leren.

Ik ga ervan uit dat iedereen het vermogen bezit zichzelf te helen. Het lichaam wil zichzelf altijd herstellen. Daarom geeft het de signalen af die nodig zijn om te laten voelen dat er iets aan de hand is. En soms is het zo dat een ziekte of aandoening zich manifesteert omdat daaruit iets moet worden geleerd. Niet alles is daarom te genezen, maar de kwaliteit van leven kan wel worden verbetert.

Mijn idee is dat je met eenvoud veel kunt bereiken. Alles bestaat uit energie, ook gedachten en overtuigingen. Alles kan zich vastzetten in je lichaam en kan je hele houding bepalen. Zolang je iets niet wilt zien en uit de weg gaat, zal het aan je deur blijven kloppen.

Je kunt er dus zelf iets aan veranderen en ik geef je graag de instrumenten. Mijn manier van lesgeven komt uit mijn hart en ik weet zelf heel goed wat pijn en belemmering is. Op mijn geheel eigen wijze geef ik je graag heel duidelijk en beeldend les. Alle facetten neem ik mee, het fysieke, emotionele en spirituele en met de beide benen op de aarde. Je leert bij mij je lichaam te voelen en steeds weer naar binnen te keren, maar ook om met humor en lichtheid naar je leven en jezelf te kijken.

Door te bewegen en naar binnen te durven kijken leer je jezelf kennen. Door het beoefenen van Do In Yoga kom je met jezelf in contact en leer je de signalen van je lichaam begrijpen. 

Ook in de behandelingen werk ik vanuit mijn hart, of je nu een ontspanningsmassage wilt ontvangen om jezelf te verwennen, of als je wat dieper wilt gaan. Ook hier leer je steeds weer je eigen lichaam te bewonen, te voelen en je bewust te worden van je energie en wie jij bent. 

savanna.jpeg

Yoga Nidra


Yoga Nidra


 

Yoga Nidra

Zondag 2 december, 19.30 uur

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Bij Yoga Nidra is het niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning.

Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Een korte Yoga Nidra sessie duurt van slechts 10 minuten tot een uur of langer. Uiteraard gaan de kortere sessies minder diep dan de langere sessies.

Bron: happywithyoga.nl

Kosten: niet leden €15, Leden: geen extra kosten
Aanmelden niet leden: info@namastebodymind.nl

Schermafbeelding 2018-06-17 om 16.28.52.png

Restorative Aerial Yoga


Restorative Aerial Yoga


 

Restorative Aerial Yoga - Special
 

Datum: zondag 9 december, 20.00 uur

Restorative Aerial Yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de nadruk ligt op het ontspannen en herstellen van het lichaam en de geest. Het doek hangt 30 cm boven de grond en de houdingen worden gemiddeld 3 minuten vastgehouden. Hierdoor heb je alle tijd om echt te ontspannen en het doek als ondersteuning te laten dienen.

Kosten: Leden geen extra kosten. Niet leden €15 (losse les)
 

shutterstock_355565348.jpg

Aerial Yoga Basics


Aerial Yoga Basics


Workshop | Aerial Yoga Basics

Zondag 16 december, 16.00 uur

Een workshop waarbij je letterlijk gaat zweven! In de workshop leer je de basics van Aerial Yoga. Er wordt hard gewerkt aan je souplesse, spierkracht en balans, maar er wordt ook veel gelachen!

Wat is Aerial Yoga?
Door gebruik te maken van een groot doek/hangmat, worden ‘moeilijke’ houdingen zoals de kopstand, voor iedereen mogelijk. Het doek ontneemt de druk uit de wervelkolom, spanning uit je nek en schouders en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Uiteindelijk ervaar je een ultieme ontspanning: wegzinkend en schommelend in je hangmat kom je helemaal tot rust.

Kosten: Leden geen extra kosten. Niet leden €15 (losse les)
Aanmelden: info@namastebodymind.nl

lg.jpg

Meditatie


Meditatie


 

MeDitatie - 60 minuten

Data: vrijdag 4 januari 2019

Buddha was asked,”what have you gained from meditation?” He replied “NOTHING”! However let me tell you what I have lost: anger, anxiety, depression, insecurity, fear of old age and death.” 

Ontspannen het weekend inluiden met de 60 minuten meditatie van Kim. Ademen, chillen en leren hoe je je gedachten kunt 'loslaten'... 

Kosten: Leden geen extra kosten. Niet leden €15 (losse les)
Aanmelden: info@namastebodymind.n

 

shutterstock_397463170.jpg

Workshop met je groep


Workshop met je groep


Workshop | Aerial Yoga met je eigen groep

Teambuilding, studentenuitje, vrijgezellenfeestje, babyshower... Dat vraagt om een leuke groepsactiviteit! Samen hangen, schommelen en relaxen in de doeken. 

Wij bieden groepen van 5 tot 20 personen een aerial yoga workshop aan, passend bij de groep. We starten rustig in onze gezellige lounge met koffie, thee of limonade met wat lekkers. Als iedereen helemaal 'zen' is, gaan we naar de zaal om daar de beginselen van aerial yoga aan te leren. Zodra iedereen de basistechnieken beheerst, is het PLAYTIME! Schommelen, op zijn kop, alleen, met zijn tweeën, met zijn allen... het maakt niet uit. Een goed moment om onvergetelijke foto's te maken.

Speciale wensen?

Wil je onze studio versierd hebben in een bepaald thema? Wil je een high tea? Of juist borrelhapjes? Wil je de jarige, vrijgezel of je baas 'extra'  in de spotlights zetten? Een kinderfeestje beginnen met taart en eindigen met knutselen? Vraag het gerust: wij denken graag met je mee om er een onvergetelijke middag of avond van te maken. 

Kosten: vanaf € 20 p.p. (incl koffie/thee of limo met wat lekkers)
Data: in overleg kunnen we een datum en tijd inplannen
Aanmelden: info@namastebodymind.nl