shutterstock_231533941.jpg
IMG_4843.jpg
IMG_20181201_132657__01__02.jpg
iris.png
Kim_01.jpg
_DSF5705.jpg
avatar.jpg
Schermafbeelding 2018-06-06 om 08.46.30.png
_DSF5610.jpg
1f2e065d-7a0e-4068-a8c9-97d99a851042.jpg
28377553_10211266308920199_1890351658962308138_n.jpg
shutterstock_231533941.jpg

Over ons


Een klein team, een bewuste keuze. Wij geven geen les aan groepen, maar aan mensen in groepen. Persoonlijke aandacht, wij leren je graag kennen.  Hieronder alvast een korte kennismaking met ons...

SCROLL DOWN

Over ons


Een klein team, een bewuste keuze. Wij geven geen les aan groepen, maar aan mensen in groepen. Persoonlijke aandacht, wij leren je graag kennen.  Hieronder alvast een korte kennismaking met ons...

Wij verwelkomen je graag in onze prachtige Yoga & Pilates studio aan de Herengracht 8 in Leiden. Achter de statige gevel van dit grachtenpand, hebben wij een prachtige studio gecreëerd. De yogazaal, badend in het ochtendlicht en zo sereen bij kaarslicht. De lounge, waar je straks kunt genieten van heerlijke slow coffee of thee aan een lange leestafel. Of liever buiten op het bankje, kijkend over de gracht?

 
 

Ons team


Ons team


Marie-José
Yoga, Pilates Aerial Teacher
(co-owner)

Nathaly
Yoga, Vinyasa, Pilates Teacher (co-owner)

Kim
Yin & Meditatie Teacher
(world traveller)

Annerie
Kids Yoga Teacher

Y

Petra Martens
Yoga Teacher (Saswitha)

Marise
Do-In Teacher

Caroline
Ashtanga Teacher

13241186_10153419822311784_4678959578671659268_n.jpg

Maayke
Vinyasa | Easy Flow yoga

Petra Meirink
Yin Teacher

 
Nadia

Nadia
Meditatie & Yoga Teacher

Schermafbeelding%2B2017-11-01%2Bom%2B08.32.54.jpg

Iris
Yoga Nidra & Ashtanga Teacher

IMG_4843.jpg

Annerie


MiniMe Teacher

Annerie


MiniMe Teacher

Annerie van Loenen

Mini-Me Yoga Teacher

Ik heb een passie voor dansen, bewegen en werken met kinderen. Bij Namasté geef ik op een speelse en interactieve wijze ‘yogales’ aan de hele kleintjes (2-3 jaar). Daarnaast ben ik ook werkzaam als dans, zang en speldocente en theatermaakster bij het Herman van Veen Arts Center en en kindertheater ‘’De Toverknol’’, Studio 52nd en Kristaltheater. Ik heb de Dansvakopleiding en de opleiding aan de Frank Sanders Akademie gedaan en speelde o.a. in: ‘’Ja, dit is revue’’, over Snip en Snap.

 
IMG_20181201_132657__01__02.jpg

Caroline


Ashtanga Teacher

Caroline


Ashtanga Teacher

Caroline schouten

Ashtanga Teacher

Vanaf eind januari 2019 start Caroline met Ashtanga Yoga op zaterdagochtend 10.15 uur

Via een workshop “yoga voor hardlopers” is yoga 4 jaar geleden in mijn leven gekomen. Begonnen met het idee als stretchoefeningen tegen de stijfheid merkte ik al snel een veel breder effect van yoga op mijn leven, ik voelde me rustiger, lichter, positiever, meer aanwezig in het hier en nu. Vanuit deze ervaringen ontstond mijn behoefte naar meer kennis over yoga. Ik ontdekte dat wat ik ervaarde al hele oude bekende ervaringen zijn van yogabeoefenaars over de hele wereld. Het verbaasde en fascineerde me zodanig dat ik in 2017 een yogateachertraining heb gevolgd. Ik deel nu heel graag m’n yogaervaring en opgedane kennis met anderen, gun hen ook deze mooie beleving.

Ik hou vooral van ashtangayoga, waarin je een vaste serie houdingen uitvoert op geleide van de ademhaling. De houdingen zijn vaak fysiek uitdagend, dat helpt enorm om mijn aandacht bij de practice te houden, wat het meditatieve effect verhoogd. En je lichaam wordt er gaandeweg steeds sterker en leniger van. Een fantastische combinatie! Mijn eigen yoga practice en het lesgeven is een hele mooi aanvulling op mijn andere werk, Jeugdarts bij de GGD en mijn gezinsleven met vier kinderen.

 
iris.png

Iris


Yoga Nidra & Ashtanga Teacher

Iris


Yoga Nidra & Ashtanga Teacher

Iris Holtmeulen

Yoga Nidra & Ashtanga Teacher

Helaas heb ik al vanaf jonge leeftijd te maken gekregen met rugklachten. Hiervoor heb ik veel therapieën gevolgd, welke hielpen voor korte duur. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij  yoga, een constructieve manier om van de rugklachten af te blijven. Toch bleef de vraag rijzen waarom de rugklachten mij telkens overkwamen en wat deze klachten mij probeerde te vertellen. Ik wilde dan ook nog meer op zoek naar de verbinding tussen lichaam en geest en antwoorden op deze vragen vinden.

Dit is de reden dat ik de 200 RYT Ashtanga opleiding ben gaan volgen bij Reinier Dorrepaal, in The Centre of Body & Mind.  Hoewel het geven van les niet de intentie was ging ik dit wel steeds leuker vinden. Hoe mooi is het om hetgeen ik ervaar over te brengen aan andere en mensen te begeleiding op hun yoga pad en reis op zoek naar antwoorden. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik inmiddels met heel veel plezier mijn eigen lessen mag geven bij het centrum.

Yoga biedt mij nu niet alleen een sterk en gezond lichaam, maar ook de mogelijkheid om te luisteren naar mijn lichaam en hierin rust en ruimte te vinden. Hiervoor heb je niets meer nodig dan je ademhaling en het kan je zoveel moois brengen. Dit wil ik iedereen laten ervaren. 

 

Iris verzorgt maandelijks een Yoga Nidra (in de Aerial doeken) en regelmatig Ashtanga Yoga workshops.

 
Kim_01.jpg

Kim


Yin Yoga & Meditatie Teacher

Kim


Yin Yoga & Meditatie Teacher

Kim van der Geest

Yin Yoga & Meditatie Teacher

Op dit moment is Kim een prachtige reis aan het maken naar India en Nepal.

Een aantal jaren geleden heb ik meditatie en yoga leren kennen. Het pad van yoga brengt mij werkelijk terug naar mijn ware kern. Naar datgene wat wij allemaal zijn en ons met elkaar en het leven verbindt. Iedere dag is weer een ontdekkingsreis waardoor ik uitgedaagd word om te blijven leren en groeien. Vanuit mijn werkervaring als psycholoog heb ik gemerkt dat het belangrijk is om mensen weer in hun eigen kracht te zetten.

Yoga en meditatie zijn manieren om weer in contact te komen met jezelf en vanuit deze kracht te gaan leven. In mijn lessen wil ik graag met jullie op zoek gaan naar jullie eigen bron. En het pad dat jullie mogen bewandelen. Hierbij zal 'diep voelen en ervaren' centraal staan.

Namasté Kim

"To realize one's destiny is a person's only real obligation. All things are one. When you want something: all the Universe conspires in helping you to achieve it" - Paulo Coehlo

 
_DSF5705.jpg

Marie-José


Yoga, Pilates, Aerial & Run Teacher (co-owner)

Marie-José


Yoga, Pilates, Aerial & Run Teacher (co-owner)

Marie-José de Koning

Yoga, Pilates, Aerial & Run Teacher (co-owner)

Op mijn 20e gaf ik als student mijn eerste aerobicles in het pand aan Herengracht 8, waar nu Namasté Body & Mind is gevestigd. Het lesgeven en het pand hebben mij daarna niet meer losgelaten. Na mijn studie communicatie werkte ik bij enkele reclamebureaus en bleef ik in de avonduren lesgeven. De overstap van het kantoorleven naar een volledig sportleven maakte ik in 2009, waarna ik steeds meer voorliefde voor yoga en hardlopen heb ontwikkeld.

Dat deze bewegingsvormen een geweldige combinatie vormen, werd mij nog duidelijker tijdens het volgen van de opleiding tot vitaliteitscoach. Ik ben daarom ongelooflijk enthousiast dat ik nu al deze mooie dingen bij elkaar kan laten komen in Namasté: het pand, yoga, hardlopen, vitaliteit en natuurlijk de mensen waaraan ik deze lessen mag geven. Ik volg graag mijn hart en hoop dit dan ook nog jarenlang te kunnen doen, als de 'Yang' van Namasté.

Namasté Marie-José

"Don't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect." - Zoey Sayward

 
avatar.jpg

Marise


Do-In Teacher

Marise


Do-In Teacher

Marise Bartels

Do-In Teacher

Vanaf januari 2019 start Marise met een Do-In les op de dinsdagochtend 09.15 uur

Mijn naam is Marise Bartels (1977). Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de natuur, psychologie, spiritualiteit en wat mensen beweegt. Waarom wordt de één ziek en de ander niet, waarom trekken we allemaal bepaalde situaties naar ons toe. Maar alleen over problemen praten, dat vond ik niet voldoende. Ik wilde weten hoe alles zit, ook op zielsniveau.Ik heb een vierjarige HBO opleiding tot Shiatsu-therapeut gevolgd aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu en een opleiding HBO medische vakken (anatomie, fysiologie en ziekteleer). Aansluitend daarop heb ik me laten kwalificeren als Do In Yoga-docent.

Daarbij heb ik de opleiding Sportmassage (NGS) gevolgd. Daarnaast laat ik me regelmatig bijscholen door cursussen te volgen voor energiewerk, healing, intuïtieve ontwikkeling, voeding, massagetechnieken en alles wat een nuttige aanvulling is op mijn werk.

Ik kampte zelf met chronische rugklachten waarvan werd gezegd dat ik er maar mee moest leren leven en ik geen fysiek beroep kon gaan uitoefenen. Elke dag helse pijn en moeite met bewegen. Mijn eerste lesweekend Shiatsu was heel zwaar, veel Do-In en fysiek bezig zijn en veel oefenen. Maar ik had daarna helemaal geen pijn meer en kon veel beter bewegen. Zo begon ik me te verdiepen in mijn eigen pijn, die helemaal net alleen fysiek bleek te zijn. Door te studeren, door te zetten, veel vallen en veel opstaan, heel nieuwsgierig en eigenwijs zijn ben ik helemaal van de rugpijn afgekomen. En van nog veel meer ongemakken, mijn bewustzijn vergrootte en ik ontdekte dat ik tot veel meer in staat was dan ik altijd dacht, of me was voorgehouden. Zo werd ik door inspirerende leraren verder geholpen en ben ik zelf ook gaan lesgeven en blijf ik leren.

Ik ga ervan uit dat iedereen het vermogen bezit zichzelf te helen. Het lichaam wil zichzelf altijd herstellen. Daarom geeft het de signalen af die nodig zijn om te laten voelen dat er iets aan de hand is. En soms is het zo dat een ziekte of aandoening zich manifesteert omdat daaruit iets moet worden geleerd. Niet alles is daarom te genezen, maar de kwaliteit van leven kan wel worden verbetert.

Mijn idee is dat je met eenvoud veel kunt bereiken. Alles bestaat uit energie, ook gedachten en overtuigingen. Alles kan zich vastzetten in je lichaam en kan je hele houding bepalen. Zolang je iets niet wilt zien en uit de weg gaat, zal het aan je deur blijven kloppen.

Je kunt er dus zelf iets aan veranderen en ik geef je graag de instrumenten. Mijn manier van lesgeven komt uit mijn hart en ik weet zelf heel goed wat pijn en belemmering is. Op mijn geheel eigen wijze geef ik je graag heel duidelijk en beeldend les. Alle facetten neem ik mee, het fysieke, emotionele en spirituele en met de beide benen op de aarde. Je leert bij mij je lichaam te voelen en steeds weer naar binnen te keren, maar ook om met humor en lichtheid naar je leven en jezelf te kijken.

Door te bewegen en naar binnen te durven kijken leer je jezelf kennen. Door het beoefenen van Do In Yoga kom je met jezelf in contact en leer je de signalen van je lichaam begrijpen. 

Ook in de behandelingen werk ik vanuit mijn hart, of je nu een ontspanningsmassage wilt ontvangen om jezelf te verwennen, of als je wat dieper wilt gaan. Ook hier leer je steeds weer je eigen lichaam te bewonen, te voelen en je bewust te worden van je energie en wie jij bent. 

 
Schermafbeelding 2018-06-06 om 08.46.30.png

Nadia


Yoga & Meditatie Teacher

Nadia


Yoga & Meditatie Teacher

Nadia Huijzer

Yoga Teacher & World Traveller

Toen ik er voorzichtig de eerste stappen op zette, wist ik meteen dat ik niet meer van dit inspirerende, verruimende en uitdagende pad zou wijken. Yoga transformeert. Ik heb mijn eigen beoefening de afgelopen jaren verdiept in o.a. India, Myanmar, Cambodja en Vietnam. Zo heb ik o.a. in ashrams geleefd en stilte-meditaties gevolgd.

Yoga doet mij op steeds een diepere laag inzien dat het leven één grote leerschool is waarin we mogen ondervinden dat alles één is. In de les zullen we diverse ‘gereedschappen’ gebruiken om ons fysieke, mentale en spirituele systeem stapje voor stapje te verenigen. Ga je mee op ontdekkingsreis?Op naar die onuitputtelijke bron van energie…

Namasté Nadia

"Don't act so small! You are the Universe in ecstatic motion!" - Rumi

 
_DSF5610.jpg

Nathaly


Yoga, Vinyasa & Pilates Teacher (co-owner)

Nathaly


Yoga, Vinyasa & Pilates Teacher (co-owner)

Nathaly Losecaat van Nouhuys

Yoga, Vinyasa & Pilates Teacher (co-owner)

Yoga is een onmisbaar onderdeel van mijn leven. De rust, kracht en inspiratie die ik hier uit haal, probeer ik op een persoonlijke manier in mijn lessen door te geven. Dankzij yoga ben ik veel bewuster gaan leven en mijn doel is om dit met mijn lessen over te dragen aan de deelnemers en ze te inspireren tot het creëren van een bewuster bestaan.

De spirituele en fysieke reis die ik tijdens mijn 15 jaar als docent heb gemaakt, voerde me naar Yoga. De voorlopige hoogtepunten van deze reis zijn het volgen van inspirerende privélessen van 'Yoga Koningin' en mijn grote inspiratie Katiza Satya op Bali en natuurlijk het openen van de deuren van Namasté Body & Mind. De reis is eigenlijk nog maar net begonnen...

Namasté Nathaly

"If you have good thoughts, they'll shine out of your face like sunbeams and you'll always look lovely." - Roald Dahl

 
1f2e065d-7a0e-4068-a8c9-97d99a851042.jpg

Petra Martens


Yoga Teacher

Petra Martens


Yoga Teacher

Petra Martens

Yoga Teacher

Een tiental jaar geleden brachten blessures en lage rugklachten mij via pilates op het pad van yoga. En daarmee is mijn persoonlijke weg naar bewustwording begonnen. Ik heb ontdekt dat de adem de dragende kracht is van elke beweging en de verbinding is tussen het lichaam en het denken. Door de yogabeoefening groeide ook het verlangen naar meer kennis en verdieping en ben ik in 2015 gestart bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte.

Vanuit mijn werkervaring als leerkracht basisonderwijs wist ik ineens: diep van binnen zijn we allemaal nog steeds die onbevangen kleuter, alleen onze ‘jas’ verslijt naarmate we ouder worden. Yoga is voor mij de onbevangenheid van de kleuter weer herkennen, thuiskomen in mezelf. Ik neem jullie graag mee op onze gezamenlijke reis om te ontdekken: ‘wie ben ik ten diepste?’ en ‘wat is waar voor mij?’

“Yoga does not change the way we see things, it transforms the person who sees”- B.K.S. Iyengar 
28377553_10211266308920199_1890351658962308138_n.jpg

Petra Meirink


Yin Yoga Teacher

Petra Meirink


Yin Yoga Teacher

Petra Meirink

Yin Yoga Teacher

“Elke nieuwe dag, elk nieuw moment biedt jou de kans om te doen wat je werkelijk wilt.”

Het lukt me helaas niet altijd om elk moment te doen wat ik werkelijk wil. Soms zijn het andere mensen om me heen maar vaker ben ik het zelf die verwachtingen heeft waaraan ik wil voldoen. En dat hindert me dikwijls om elk moment te doen wat ik werkelijk wil. Ik wil blij zijn en anderen blij maken. Ik wil van en met anderen genieten van het fantastische leven dat wij mogen leiden.

En Yoga helpt me hierbij. Yoga leert me te onderscheiden wat ik werkelijk wil. Yoga leert me minder snel te be-, ver-, of voor- oordelen. Yoga leert me de tijd te nemen om de dingen bewuster waar te nemen en te observeren wat zij voor mij echt betekenen. Yoga leert me bewust te kiezen. Ik word rustiger vanbinnen, kom dichter bij mezelf en daarmee ook dichter bij anderen.

Yoga, ik word er blij van. En dat wil ik graag met je delen.

Vanaf vrijdag 8 maart geeft Petra Yin Yoga om 20.00 uur.